Over ons

Wie met andere ouders van een kind met een handicap zijn ervaringen kan delen, krijgt perspectief, kan weer en eind verder...

Ben je ouder van een kind met een handicap, of vermoed je dat er iets misloopt in de ontwikkeling van je kind? Gezin en Handicap wil een aanspreekpunt zijn voor al wie te maken krijgt met handicap. Met jouw ervaringen en vragen kun je bij Gezin en Handicap terecht.

Heb je een vraag over spelen en speelgoed, over ontwikkeling stimuleren, over SMOG (spreken met ondersteuning van gebaren), bijkomende kinderbijslag, erfrecht, ...? Gezin en Handicap organiseert informatie- en vormingsavonden over deze en andere thema's.

Wil je iets meer lezen over opvoeding, onderwijs, spelen, communicatie, ontwikkeling stimuleren? Gezin en Handicap beheert een uitgebreid documentatiecentrum over het ruime thema handicap. Op www.gezinenhandicap.be krijg je een overzicht van het aanbod via de online catalogus. In het documentatiecentrum vind je meer dan 3.800 boeken, artikels, tijdschriften, videocassettes, DVD's, ... over het ruime thema handicap. Personen met een handicap, ouders, studenten, leerkrachten en begeleiders kunnen het materiaal ter plaatse raadplegen en (meestal) ontlenen. Het documentatiecentrum is open op dinsdag en woensdag van 8 tot 16 uur. Omdat wij een persoonlijke begeleiding van onze bezoekers heel belangrijk vinden, vragen we je om even een seintje te geven voor je langskomt.

Gezin en Handicap geeft publicaties uit over concrete thema's in begrijpelijke taal: inclusief onderwijs, 101 vragen, snoezelen, bijkomende kinderbijslag, ...

Lid worden van Gezin en Handicap?

Je kunt lid worden van Gezin en Handicap als ouder of op naam van je kind. Daarvoor noteer je bij het betalen van je lidgeld duidelijk op de overschrijving dat je lid wenst te zijn van Gezin en Handicap.
Leden van Gezin en Handicap worden geïnformeerd over het aanbod, betalen voor de activiteiten een verminderde deelnameprijs en zijn automatisch lid van KVG.

Je krijgt ook maandelijks het tijdschrift Handiscoop en je kunt gebruik maken van de uitgebreide KVG-dienstverlening (waaronder rechtsbijstand bij beroepszaken).
Voor 2012 - 2013 bedraagt het lidmaatschap 21 euro. Je mag dit bedrag storten op 789-5518964-70 met de mededeling 'lidgeld + naam'.

Contactgegevens:
Arthur Goemaerelei 66
2018 Antwerpen
03/216 29 90
gezinenhandicap@kvg.be
www.gezinenhandicap.be